راب ولر سرکنسول آمریکا و هیئت همراه وی در سفر چهارشنبه گذشته (۱۵ بهمن ماه ۹۹) به سلیمانیه موضوعات فرهنگی، رسانه ای و علمی را در دستور کار خود قرار دادند.

در حالیکه سرکنسول سابق آمریکا، استیون فیگن با اختصاص بودجه ۱۰۰ هزار دلاری به دو مرکز دفاع از روزنامه نگاران اقلیم کردستان (METRO) و توسعه مدنیت (CDO) شماری از روزنامه نگاران و فعالین رسانه ای اقلیم کردستان را تحت آموزش های خاص آمریکا قرار داده بود، راب ولر سرکنسول جدید آمریکا در سفر به سلیمانیه  این موضوع را از طریق مرکز مترو پیگیری کرد.

ولر در دیدار با رحمان غریب رئیس مرکز دفاع از روزنامه نگاران اقلیم کردستان عراق به بررسی وضعیت رسانه ای این منطقه پرداخت. گفته می شود که گزارشی از وضعیت رسانه های اقلیم در سال ۲۰۲۰ به این مقام آمریکایی تحویل داده شده است.

راب ولر در اقدام بعدی به دیدار مظهر خالقی مدیر انستیتو فرهنگی کُرد در سلیمانیه رفت. پیشتر و در زمان استیون فیگن نیز کنسولگری آمریکا بودجه ای را برای دیجیتال کردن آرشیو موسیقی کُردی به این مرکز اختصاص داده بود. سرکنسول آمریکا در این سفر به بررسی نتایج عملیاتی شدن این پروژه فرهنگی پرداخت. ولر تاکید کرده است که آرشیوهای کُردی این مرکز باید در دسترس جهانی باشد.

سرکنسول آمریکا از موزه امنه سورکه سلیمانیه نیز بازدید کرد و به مسئولین این مرکز فرهنگی نیز وعده حمایت مالی داده است.

راب ولر به دانشگاه آمریکایی سلیمانیه رفت و در دیدار با بروس فرگسن رئیس این دانشگاه و چومان هردی و هیمن لطیف از دیگر مسئولین آن به بررسی وضعیت کنونی تحصیلی و آموزشی در دانشگاه آمریکایی پرداخت.

وی در ایستگاه بعدی سفر خود به سلیمانیه با مسئولین و اعضای مرکز آمریکایی سلیمانیه مشهور به American Corner دیدار و تاکید کرد که آمریکا در پسا کرونا برنامه های متعددی را با هدف تقویت روابط با مردم اقلیم به ویژه جوانان تحصیلکرده به اجرا خواهد گذاشت.

توضیح: می توان گفت که سفر راب ولر در واقع با هدف بررسی وضعیت برنامه ها و پروژه های فرهنگی و رسانه ای دوران تصدی گری کنسولگری آمریکا از سوی استیون فیگن بوده است. سفری که نشان دهنده آن است که آمریکایی ها به توسعه برنامه های فرهنگی خود در سلیمانیه به عنوان منطقه نفوذ جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهند داد./.

کد خبر 3917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =